//Amira Syuhada

Assalamualaikum!
Hey ! Good days to you!


Assalamualaikum Syukran sudi bergolek ke sini ^_^ .Saya Amira Syuhada a caliph of Allah . n_n

Status : KEEP CALM AND SAY THANK YOU ALLAH


Followers

Credits

Basecode: Nadya.
Full edit: SitiSyuhadah
Re-Edit by: Amira Syu

Sebab Allah Sayang Kita :)
Assalamualaikum wbt :)
Source Iluvislam

Saya ada terbaca dekat cbox saya. Namanya Jaty ^_^ huhu. Rasanya dah ramai yang pernah alami keadaan macam tu. Semua makhluk bernama prmpuan mst pernah ada pglman mcm tu. Waktu tu rasa mcm nak menyendiri shj. dduk bermuram sedih semua ada. Tapi yang sbnrnya.. semua tu ada hikmahnya :)

Kadang-kadang kita merasakan nikmat berpasangan itu terlalu indah. Lalu kita suka. Tapi sebenarnya itu hanya sangkaan. Mainan nafsu. Direct to the point, ber'couple' (sebelum nikah) tidak baik untuk kita. Sebab itu Allah mengizinkan berlakunya 'kehilangan' atau perpisahan. Kerana 'kehilangan' atau perpisahan yang kita tidak suka itu sebenarnya baik untuk kita. Jangan terus telan krn manissnya ssuatu, dan membuang krna pahitnya ssuatu. sbb yg manis itu biasanya mndatngkan sakit yg tk trperi.

"biarlah kita kehilangan si dia kerana Allah. Jangan kita kehilangan Allah kerana si dia."

Langkah pertama kita ialah dgn melangkah lebih dkt dgn Pencipta. Tinggal segala maksiat yg boleh mengundang duka. Kalau nak tahu, semua yg kita jalani itu semuanya Allah yg aturkan. Allah memberikan rasa kehilangan sbb Allah betul2 rindu utk dgr luahan hati kita. Allah nak sangat kita mngadu dkt Dia ttg kesedihan kita. Allah rindu kita, ttp kita?? Langkah kedua, set mind kita bahawa rapat2 dgn kaum Adam ini hnya boleh mengundang duka. Kalau ingin jadikan BFF, friend till jannah, masih ramai bukan KAUM SEGENDER kita utk djadikan sahabat? kenapa perlu bersahabat dan rapat dgn gender berlainan? Ha,krna itu lngkah prtama Syaitan mengusik jiwa kita. sahabat till jannah adalah shbt yg diredhaiNYA. Renung2kanlah.   

Percayalah, itu semua berlaku SEBAB ALLAH SAYANG KITA :) 

 

  Perempuan kelemahannya, apabila percaya, terlalu percaya, apabila diberi janji mudah menerima, apabila sakit, terlalu perit. Kelebihannya, mereka akan bangun mengorak langkah stelah rebah, utk mendekati ALLAH yg Maha Besar - Islamic quotes-


p/s ; Saya juga baru mengorak langkah, tegur apabila salah, support apabila rebah :)